Antep Fıstığı

Araban, Bu Seneki Rekolteyi Yüksek Bekliyor


Gaziantep'in Araban İlçesinde İç Güvesi ve Beyaz Sinekle Mücadelenin Başarılı Olması Sonrasında Antepfıstığı Rekoltesinin Yüksek Olmasının Beklendiği Bildirildi.

Gaziantep'in Araban ilçesinde iç güvesi ve beyaz sinekle mücadelenin başarılı olması sonrasında antepfıstığı rekoltesinin yüksek olmasının beklendiği bildirildi.

Araban İlçe Tarım Müdürü Kadir Sarıkaya, yaptığı açıklamada, antepfıstığı bahçelerini gezerken gördüğü iç güvesi ve beyaz sinekle mücadelenin geçen süre içerisinde yapıldığını ve mücadelenin başarılı bir şekilde sonuçlandığını belirtti. Sarıkaya, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"15-20 gün önce üreticilerimizin antepfıstığı bahçelerinde aniden oluşan hastalıklar ve dökülmelerin görüldüğünü belirterek bizi bilgilendirmelerinin ardından çalışma başlattık. Aldığımız numuneleri Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderdik ve yapılan inceleme sonucunda zararlıların iç güvesi ve beyaz sinek olduğu tespit edildi. Çiftçilerimizden hemen ilaçlı mücadele başlatmalarını istedik. İlaçlama yapan çiftçilerimiz antepfıstığı bahçelerini adeta istila eden zararlılardan kurtulmuş oldu." Sarıkaya, Araban ilçesinde yetiştirilen antepfıstığında bu hasat döneminde rekoltenin her yıla göre daha fazla olacağını beklediklerini ifade etti.

Hiç yorum yok: