Antep Fıstığı

Antep Fıstığı Ezmesi Türkiye Pazarında

Güneydoğubirlik Genel Müdürü Ahmet Adalı, yeni üretilerek Türkiye pazarına çıkarttıkları 'Hepota' isimli Antepfıstığı ezmesinin tanıtımını yaptı. Metro Alışveriş Merkezi'nde açtıkları standta vatandaşlara ve basın mensuplarına ürünü tanıtan Güneydoğubirlik Genel Müdürü Ahmet Adalı, "Antepfıstığı bölgemizin ve şehrimizin en önemli kültür, prestij ve ihracat ürünüdür. Şehrimizin ismiyle anılan tek ürünümüz. Antepfıstığı gerek dikim alanı, gerekse üretim açısından ülkemizin sosyoekonomik ve tarımsal tüketiminde 1 milyar dolarlık bir ekonomik değere sahiptir. Antepfıstığı başka hiçbir kültür tarımının yapılamadığı ikinci üçüncü sınıf eğimli ve taşlı Kıraç arazilerde yetişmektedir. Bu sebeple Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük üretici kuruluşu olarak, bizim de Antepfıstığının işlenerek, yeni tüketim alanları üretilerek değer fiyatına satılması ve bu oluşan katma değerden de üreticilerimizin hayat standartının yükseltilmesi yönünde başından beri Güneydoğubirlik böyle bir misyon üstlenmiştir" diye konuştu. Antepfıstığı Tanrı'nın insanoğluna sunduğu en lezzetli ve insan sağlığı açısından da en önemli ürün olduğunu ifade eden Adalı, "Antepfıstığı sadece çerez olarak kullanılıyordu. Biz Antepfıstığından fıstık ezmesi yaparak tüketicilerimizin huzuruna sunduk. Biz olaya bir tek üreticilerimiz açısından bakmıyoruz. Antepfıstığının insanımız için son derece besleyici ve lezzetli olan özelliğini bozmadan kamuoyunun tüketimine sunmak için de bir misyon üstlendik. İnşallah Antepfıstığı'nın şimdiye kadar geleneksel tüketim alanlarında çerez olarak tüketilmesi, ya da insanların ayda bir alabildiği baklava olarak değil de, kahvaltı sofrasında her gün tüketilecek bir ürün haline gelmesini istiyoruz" dedi.

Hiç yorum yok: