Antep Fıstığı

Fıstık Kalbe İyi Geliyor


Şanlıurfa Harran Üniversitesi (H.Ü.) Tıp Fakültesi Biyokimya Bölümü tarafından, haftanın 3-4 günü toplam ağırlık başına 1 gram fıstık yenmesinin kalbe iyi geldiği belirtildi.

H.Ü. Tıp Fakültesi Biyokimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahim Koçyiğit'in yaptığı araştırmada, fıstığın ömrü uzattığı ortaya çıktı. Antep fıstığıyla ilgili 30 denek üzerinde 3 hafta süresince araştırma yapıldı. Deneklere kiloları başına 1 gram düşecek şekilde taze Antep fıstığı yedirildi. Fıstık yiyen kişilerin zararlı lipitleri düşerken, faydalı lipitlerin oranının arttığı gözlemlendi.

Uzmanlar, fıstığın ömrü uzattığını belirterek vücuttaki lipitleri yükseltmek için kullanılan ilaçların yüzde 20, fıstığın ise yüzde 30 civarında artış sağladığını tespit ettiklerini bildirdi.

Uzmanların Antep fıstığıyla ilgili yaptığı çalışma dünyaca ünlü tıp dergisi Mutation Research'de de bir süre önce makale konusu olmuştu.

Hiç yorum yok: