Antep Fıstığı

Siirt'te Yetişen Bir Milyon Fıstık Ağacı Aşılanıyor


Siirt'te Çiftçinin En Büyük Gelir Kaynağı Olan Fıstıkçılıkta Bir Milyon Ağaç Aşılanıyor. 2002 -2004 Yılları Arasında Yürütülen Fıstıkçılık Projesi ile Yeni Oluşturulan Bahçelere Dikilen 5 Milyon Fidandan Aşılama Dönemine Erişen Bir Milyon Adedi Aşılanıyor.

Siirt'te çiftçinin en büyük gelir kaynağı olan fıstıkçılıkta bir milyon

ağaç aşılanıyor. 2002-2004 yılları arasında yürütülen fıstıkçılık projesi ile yeni oluşturulan bahçelere dikilen 5 milyon fidandan aşılama dönemine erişen bir milyon adedi aşılanıyor.

Gaziantep Fıstıkçılık Araştırma Enstitüsünden Ziraat Yüksek Mühendisi Halit Seyfettin Atlı, fıstık bahçesi sahiplerini aşılama teknikleri hakkında eğitim verdi. Sürgün göz aşısının nasıl yapılması gerektiğini fıstık bahçelerinde uygulamalı alarak gösterdiklerini belirterek, "Fıstıkta aşının önemi çok büyük. Öncelikle fıstıkçılığın uygun olarak yapıldığı Aydınlar İlçemize bağlı İkizbağlar köyündeki çiftçilere uygulamalı anlattık. Siirt yöresi için en verimli ve uygun aşı yöntemi yarı arpa biçimindeki 'T' aşısıdır. Siirt'te bu yıl bir milyon civarında fıstığın aşılanacak olması bu konunun önemini daha da artırıyor." dedi.

Hiç yorum yok: