Antep Fıstığı

Antep Fıstığı Deyip Geçmeyin

Antep Fıstığı Deyip Geçmeyin
Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı, vücudun günlük yağ ihtiyacının karşılanmasına yetiyor. 100 gram antepfıstığı vücudun günlük protein, vitamin B1 ve fosfor ihtiyacını yüzde 35 oranında karşılayabiliyor.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çelik, Anadolu’da Etiler zamanında kültüre alınan antepfıstığının, lezzeti yanında insan sağlığı için faydalı bir ürün olduğunu söyledi.

Ev kadınlarının hazırladıkları tatlı ve pastalara iç ya da öğütülmüş antepfıstığı kullanarak ayrı bir lezzet ve daha güzel bir görünüm kazandırabileceklerine dikkati çeken Ömer Çelik, şunları anlattı:
“Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı, vücudun günlük yağ ihtiyacının karşılanmasına yetiyor. 100 gram antepfıstığı vücudun günlük protein, vitamin B1 ve fosfor ihtiyacını yüzde 35 oranında karşılayabiliyor.

Antepfıstığında kolesterol yok. Antepfıstığı kandaki kolesterol seviyesini düşürüyor ve koroner kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Antepfıstığı protein yönünden 2 kat, fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstün. Antepfıstığı aynı zamanda (E), (B) ve (C) vitaminleri açısından da zengin bir ürün. 100 gram antepfıstığında 4 gram posa bulunuyor. Posa miktarı yönünden pirinç, patates ye buğdaydan daha üstün olan antepfıstığı, ince bağırsakta glikoz emilimini azaltıyor, kan şekerinin yükselmesini önlüyor.”

Çelik, antepfıstığına ilişkin bilimsel araştırmalar arttıkça bu ürünün insan sağlığına olan olumlu etkilerinin sayısının da artacağına inandığını söyledi.
Kaynak: Ntvmsnbc

Hiç yorum yok: